SmartTAG lebih mudah?


Salam semua, :)

Aku ada baca info tentang smartTAG..aku tengok banyak info berguna untuk dikongsikan bersama. jadi aku masa terluang ni nak tulis pasal smartTAG kat blog aku ni... xde makna nye nak jual smartTAG....huhu.

SmartTAG - "Sistem Membayar Automatik Rangkaian Tol", dan dalam omputih nya dipanggil "literally means Automatic Payment System For Toll Network";

Fungsi SmartTAG ni adalah untuk memudah para pengguna jalan raya yang terkena perangkap jalanraya atau lebih dikenali dengan 'TOL'. apa yang aku tahu smartTAG ni menjimatkan masa anda semasa melalui tol. lain-lain fungsi @ kelebihan anda boleh klik di sini


Cara nak guna smartTAG, halakan device smartTAG ke arah tol, dan secara automatik penghalang akan dinaikkan, so boleh kereta jalan terus je, xyah duk tunggu panjang2. Kalau nak tahu lebih lanjut cara penggunaan smartTAG ni, sila klik di sini

Harga smartTAG ni hanya RM130 dan percuma RM10 Touch n Go.

Di mana nak beli SmartTAG? anda boleh beli di Kaunter Khidmat Pelanggan Touch 'n Go dan juga stesen petronas terpilih sahaja.


bagi pendapat aku pula, smartTAG ni jauh lebih mudah berbanding Touch 'n Go. sebab kita just tunjuk device smartTAG je, xyah duk hentikan keta spt touch n go tu...banyak hal!

Jadi konklusinya, aku nasihatkan mana2 yang jarang2 terkena perangkap jalanraya cam TOL ni, xyah beli la smartTAG. if nak buat smartTAG sebagai koleksi nevermind, saya xde untung apa2 pon... ;)


credited to: http://www.touchngo.com.my




Popular Posts

.

Sila Klik, Untuk  Menempah Web Profesional!
Facebook Page
Facebook Page
Back to Top