Convert Tulisan Rumi Ke Jawi Secara Online


Rumi Ke Jawi
1. Convert rumi ke jawi secara online. senang sekali!
2. Lepas covert, copy dan paste kat microsoft word,
3. dan pilih font - Arial.
4. Done.

Terbaru [ 27 May 2020 ] - App Rumi to Jawi dah ada dekat App Store

https://apps.apple.com/us/app/rumi-ke-jawi/id1515453968#?platform=iphone





[ Update 26 May 2020 ] - Kini, anda boleh  muaturun apps Rumi ke Jawi di GooglePlay.
Apps ini sangat mudah digunakan. Buat masa sekarang, hanya pengguna android sahaja.
















NOTA KAKI: Huruf yang tak boleh di convert menggunakan converter ini, anda boleh cuba install tulisan jawi di laptop/komputer terlebih dahulu. cara install boleh tengok kat sini:
Install Tulisan Jawi

Lepas install, open microsoft document, pergi ke Insert —> Symbol —-> More symbols.

Dibahagian ini ada huruf jawi lain yang tidak boleh di convert di sini. Seperti huruf vi, fa, ca dan nga.



ALternatif Converter Rumi ke Jawi





POSTED BY juong

31 Responses to : Convert Tulisan Rumi Ke Jawi Secara Online

  1. Convert nama saya x boleh knp?

  2. takleh pun nama saya

  3. Tlg jawikan ayat ni(you never walk alone)

  4. Anonymous says:

    Sy translate hafalan..bila convert jd حافلن
    Tp bila baca kaedah tulisan jawi spatutnya حفالن

  5. nama pun tak boleh nak ubah ke jawi ni

  6. Semua atuk2 Dan wan2 kena ke sekolah Kan
    Untuk ajar jawi kesian termasuk sy hahaha

  7. Anonymous says:

    Alim atau 'alim sepatutnya guna huruf ain dan bukannya alif

  8. Kenapa tanda "?" hilang selepas conversion

  9. salam kenapa dari jawi ke rumi tidak boleh convert

  10. Saya mahu tahu dan nama rumi ke jawi saya ingin mempelajarinya

  11. Saya mahu tulis jawi ke rumi tapi tak boleh kenape ye? 🤔 🤔

  12. 𝑋 𝑏𝑜𝑙𝑒ℎ 𝑐𝑜𝑛𝑣𝑒𝑟𝑡 𝑝𝑢𝑛

  13. Anonymous says:

    يو نوۏير وولک الون
    Beginilah sy rasa
    Jika salah mohon perbetulkan

  14. www.freemalaysiatoday.com

  15. What a great translater.

  16. Cuba tekan butang warna hijau tu

  17. Tolong rumikan export ye tq..maaf menggangu

  18. Diskriminasi.eksploitasi.literasi.
    Dokumentasi.hipokrit.dinamik.
    infrastruktur.inisiatif.influenza.
    informasi.siswazah.teknologi.
    Wilayah.virus.vandalisme.sosioekonomi.
    Objektif.wafat.sedekah.keberkatan

    aku tak boleh konvert perkataan diatas ni

  19. Sorry sebab Ada titik Tu Yang tak boleh konvert hehe

Popular Posts

.

Back to Top